همشهری آنلاین- حسن حسن زاده: از دردسرهای رفت وآمد خودروها داخل خیابان های سراشیب دارمحله گلابدره تا نبودناوگان اتوبوسرانی و خطرات پیاده روی روی خیابان های یخ بسته محله. البته در این میان خرد آموزان با مشکل ارشد تری دست و چنگ کند می کنند. گلابدره تنها یک دبستان پسرانه درون مقطع دبستان و یک مدرسه دخترانه در مقطع مکتب و متوسطه مطلع دارد که پاسخگوی نیاز برزن حلق. اکنون دانش آموزان دبیرستانی گلابدره مجبورند هر روز فاصله زیاد این محله تا محله های همجوار مثل تجریش، نیاوران و دربند را هنگام کنند. از طرفی بوسیله برهان نبود اتوبوس در خیابان های محله، هزینه تردد با تاکسی و سرویس مکتب نیز شرایط دشواری برای خانواده های گلابدره ای ایجاد کرده است. در این گزارش سراغ دانش آموزان گلابدره در منطقه یک شهرداری رفته ایم و آنها از مشکلات هبوط فضای آموزشی داخل این محله شمالی خانه دادن گفتند.



پای پیاده تا دبیرستان

فرش سفید برف، گام های البرز را درون شمالی ترین عمه محله گلابدره پوشانده و درختان پرشمار حاشیه روددره گلابدره را سفیدپوش کرده است. از ارتفاع هزاره و 800 متری، در بیرونی خیابان های لیز دار گلابدره، تمام شهر به تابلو نقاشی زیبایی می ماند که با باران برف سفیدپوش شده است. اگرچه گلابدره در محاصره برف، زیباترین روزهایش را سپری می کند اما فرش سفید برف، تراکم از مشکلات را بخاطر ساکنان کوچه به همراه آورده است. اگر از مشکلات تردد خودروها داخل خیابان های شیب دار و یخ خورده بگذریم این روزها دانش آموزان گلابدره زیاد از پیش با مشکلات ناشی از افت فضای آموزشی دست به گریبان هستند. با گذر از چند خیابان پرشیب که پایین دست گلابدره را به محدوده مسی بالادست وصل می کنند به خیابان زبردست می رسیم. فاتحه صبح تو میان برف و خنک بوسیله جا مانده از بارش دیروز، علم آموزان سراغ ایستگاه تاکسی می روند تا خود را به دبیرستان برسانند. گلابدره در مقطع متوسطه دوم مدرسه ندارد و همین مسئله حتی داخل روزهای معمولی هم مشکلات بسیاری برای بینش آموزان و قوم هایشان ایجاد کرده است. سراغ گروهی از دانش آموزان می رویم که یک ساعت الباقی به زنگ اول سوار تاکسی می شوند. زینب ترابی گودرزی» بینش آموز کلاس یازدهم از مشکلات رفت وآمد به مدرسه می گوید: امروز که برف باریده و ترافیک خیابان ها م شده، برای رفتن به دبیرستان زودتر از ابد از مسکن بیرون آمده ایم. البته این مشکل هر روز ماست. چون محله ما در مقطع متوسطه دوم مدرسه ندارد و باید به دبستان های تجریش، دربند، نیاوران و فرمانیه برویم که فاصله زیادی با گلابدره دارد.» گودرزی که تو دبستان بوعلی سینا خیابان کوچک فرمانیه یادگیری می بطی ء از دیگر مشکلات رفت وآمد بوسیله دبیرستان می گوید: وقتی هوا بارانی خواه برفی می شود خبری از تاکسی ها یا خودروهای گذری تراشیدن. گاهی تیمار بعضی دانش آموزان مجبورند پیاده تا تجریش و گرفتار بروند. به همین دلیل معمولاً دیر به مکتب می رسیم.»

دربست 10 هزارتومانی هر خرد آموز تا دبیرستان

به دلیل شیب بسیار خیابان های گلابدره، امکان تردد اسباب محموله ونقل اشتراکی مثل اتوبوس در معابر گلابدره حیات ندارد و تنها اسلوب اهالی گلابدره برای دسترسی به میدان تجریش استفاده از تاکسی است. درحالی که برف روی خیابان های یخ زده در حال آب شدن است. خرد آموزانی که سرویس مدرسه ندارند با تاکسی، خود را به دربند و تجریش می رسانند. مسئله ای که با توجه بوسیله سطح درآمد خانوارهای گلابدره بوسیله نشانی قشر متوسط جامعه، نفقه های ثقل به خانواده دانش آموزان تحمیل می کند. این میان، فدایی از خانواده ها برای کاهش خرج تردد بینش آموزان، از سرویس مدرسه استعمال می کنند که با توجه به دوری مسیر تا مدرسه های تجریش، بنده و نیاوران باز بی آرامی بوسیله سختی از عهده تأمین هزینه های آن برمی آیند. از طرفی گلابدره با 83 هزاره نفر جمعیت، تنها دو مدرسه دارد. دبستان پسرانه شهید صادقی و مکتب دختران شهید کاشفی که دانش آموزان مقطع دبستان و متوسطه اول را اجابت می بطی ء. در ایستگاه تاکسی خیابان زبردست با میریعقوب » از اهالی محله گلابدره همکلام می شویم. او از دیگر مشکلات افت فضای آموزشی در گلابدره و رفت وآمد دوشیزه دبستانی اش بوسیله مکتب شهید آبیاری نیاوران می گوید: اجاره تاکسی تا تجریش 2هزار و 500 تومان است و از آن مکان حزن 2هزار و 500 تومان تا نیاوران پول تاکسی می دهیم. یعنی یک دانش آموز باید هر روز 10 هزاره تومان بخاطر رفت وآمد بوسیله مکتب خرج کند. امسال برای دخترم سرویس مدرسه گرفته ام که نفقه آن هم 600 هزار تومان درون ماه است. بیشتر ساکنان گلابدره از قشر کاری متوسط هستند و صیقلی این خرج ها به خاص برای خانواده هایی که چند معرفت آموز دارند شاق است.» از دیگر مشکلاتی که دانش آموزان گلابدره داخل مدارس تجریش و نیاوران با آن دست به گریبانند می گوید: اگر از مشکلات رفت وآمد بصیرت آموزان بوسیله مدارس نیاوران، توقیف و تجریش بگذریم، مشکلات فرهنگی و تفاوت سطح درآمدی قوم ها برای بینش آموزان آزاردهنده است. فرزندان ما درون این مدارس با دانش آموزانی همکلاسی می شوند که از اشکوب مرفه جامعه هستند و همین موضوع هم دردسرهای خود را به همراه دارد.»

ظرفیت تکمیل است

کمبود فضای آموزشی مشکلات بسیاری بی آرامی برای مدارس گلابدره خلق کرده و اوضاع در هر دو مدرسه محله، به دلیل شمار زیاد خرد آموزان هر کلاس، چندان مساعد حلق. اطراف ظهر با گذر از سراشیبی نوک تیز خیابان زبردست به خیابان وحدت می رسیم. جایی که دبیرستان پسرانه مثال صادقی و مدرسه دخترانه مثال کاشفی با فاصله قدری در به خشکی امدن اندوه راحتی پژمرده اند. دانش آموزان با تعطیلی مدرسه، خیابان ها و محله های مسی اطراف را قرق می کنند. خانواده ها می گویند کمبود فضای آموزشی باعث شده مدارس برزن به ناچار م از حجم استاندارد دانش آموز پذیرش کنند و همین موضوع باعث تجمع کلاس ها شده است. محمدرضا ترابی گودرزی» شورایار برزن می گوید: در گلابدره بوسیله برهان هبوط فضای آموزشی محله، ظرفیت کلاس ها گاهی به 30 تا 40 نفر هم رسیده است. هر دو دبستان گلابدره، 9 کلاسه هستند که پاسخگوی خیابان کوچک گلابدره نیست. نخستین پیامد کمبود فضای آموزشی حضور حساب زیاد بصیرت آموزان داخل یک کلاس و کاهش کیفیت آموزش است.» هم می گوید: دخترم تا سال گذشته در مدرسه مثال کاشفی گلابدره پرورش می خواند. امسال وقتی برای ثبت نام او در کلاس هفتم به دبستان مراجعه کردیم گفتند ظرفیت کلاس اتمام است و باید به مدارس دیگر محله ها برویم. این اتفاق برای 20 بینش آموز دیگر هم در مقطع هفتم رخ داده و آنها هم به ناچار فرزندان پایگاه را درون مدارس خیابان کوچک نیاوران ثبت نام کرده اند. داخل نیاوران هم بوسیله ماندگی توانستیم مسئولان مکتب شهید آبشاری را برای ثبت نام فرزندان مان راضی کنیم. از طرفی رفت وآمد هر بسرعت دانش آموزان به تجریش و نیاوران، با توجه به شرایط اقلیمی ویژه گلابدره، به ویژه درون روزهای برفی و صفت باعث نگرانی خانواده ها شده است.»

به همراهی خیّران و مسئولان احتیاج داریم

هر دو دبیرستان گلابدره با مشارکت خیّران مصنوع شده و عمری کمتر از 10 سال دارند. مکتب شهید کاشفی حدود 7 سال پیش و دبستان مثال صادقی کم از 2 سال پیش بازسازی شدند و به بهره برداری رسیدند تا گلابدره صاحب فضای آموزشی شود. این روزها که گلابدره وعده دیگر با مشکل سقوط فضای آموزشی دست و چنگال نرم می کند شورایاران محله پیگیر ساخت مکتب متاخر برای برزن هستند. محمد ابوالقاسمی»نویسنده شورایاری محله گلابدره و بازنشسته آموزش و پرورش منطقه یک می گوید: یکی از رادیکال ترین التماس های اهالی درون مجمع با شورایاران، پیدایش دبستان و افزایش سرانه فضای آموزشی برای بصیرت آموزان محله است. اما بخاطر ساخت مدرسه داخل گلابدره با مشکلات اضافی مواجه هستیم. یکی از بنیانی ترین موانع نرخ بالای زمین هاست که یگانگی خیّران را برای تملک زمین و تاسیس مدرسه می طلبد. خوشبختانه خیّران تا امروز در محله ما بخاطر تاسیس دبیرستان انبازی کرده اند و هر دو دبستان فعلی گلابدره با عزیمت خیر آنها باریک و بازسازی شده است. اما برای محلول این مشکل، زمینی را به مساحت حدود هزار و 700 مترمربع در اطراف بازار آبک و داخل خیابان بوکان برای تاسیس مدرسه پیشنهاد کرده ایم. این کشور اکنون در تملک سازمان ساختمانی و داخل محدوده خیابان کوچک گلابدره است. موضوع کمبود فضای آموزش و ساخت مدرسه داخل زمین خیابان بوکان را با فرمانداری شمیرانات در میان گذاشته ایم. امیدواریم با مشارکت شهرداری و آموزش و پرورش، وضعیت برای تملک زمین و وحدت خیّران بخاطر پیدایش مکتب جدید فراهم شود.»

تقاضای تارانتینو از مخاطبان عید کن: داستان فیلمم را لو ندهید!

درس خواندن با اعمال شاقه

گلابدره ,خیابان ,آموزان ,مدرسه ,های ,دانش ,فضای آموزشی ,دانش آموزان ,خیابان های ,رفت وآمد ,می گوید ,دانش آموزان گلابدره

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آرامــم کــن وبلاگ محمد جواد مقدسی حریری به رنگ آبان آلفا 5 Wissenschaftlich دانلود برای شما طراحان برتر لوکس فایل دانلودستان واحه